دام و کشت و صنعت: در گذشته دامنه فعالیت هر خانوار کشاورزی در برگیرنده مجموعه و معادل وظایف یک وزارتخانه کشاورزی بود. مطابق شرایط اقلیمی، جغرافیایی و اجتماعی هر منطقه، مقداری از اراضی به تناسب، اختصاص به زراعت، باغ، سبزی و صیفی، تعدادی دام و حیوان مانند گاو، گوسفند، بز، شتر، مرغ، سگ و اسب، زنبور به همراه فعالیت‏های جنبی و مشاغل مختلف از مجموعه امکانات و منابع موجود  داشت و حداکثر استفاده و بهره‏برداری از آنها به عمل می‌آمد.

دام‏ها هم غذای صاحب خود و هم مواد غذایی زمین‏های زیر کشت را تأمین می‏کردند و بالعکس، اراضی نیز علوفه مورد نیاز دام‏ها را مهیا می‏نمودند و چرخه تولید کامل و پایدار بود و محصولات نیز سالم،گوارا، مقوی و سازگار با نیازهای فیزیولوژیکی بدن، اقلیم و فصول بودند.

همه اصطلاحات امروزی و روشنفکرمأبانه، همانند کشاورزی تلفیقی (IFS)، محصول سالم (GAP) مدیریت آفات (IPM) مدیریت محصول (ICM)  و کشاورزی دقیق، حفاظتی و متنوع و متناوب را خود کشاورز آگاهانه و مستمر و با بصیرت و داتش‏های بومی به خوبی و با دقت انجام می‏داد.

سال‌ها دل طلب جام جم از ما می‏کرد 

    آنچه خود داشت زبیگانه تمنا می‏کرد

کشاورزان مازاد مواد تولیدی خود را نیز با عرضه در بازارهای محلی هر منطقه در اختیار مصرف کنندگان قرار می‏دادند و سایر مایحتاج خویش را نیز از همین اماکن تهیه می‏کردند.

هرچند به دلایل عدیده‏ای که جای بحث و مجال آن در این مقوله نیست و همچنین گذر زمان که سبب شده روش‏ها و سنت‏های قدیمی گسسته و گسیخته شوند و زندگی به اصطلاح شهری و مدرن، امروزی و توأم با تکنولوژی و در مجموع کار و تولید جای خود را با مصرف عوض کرده‏اند، اما می‏توان با استفاده از تجارب تلخ گذشته و فرصت‏های بدست آمده شرایط کنونی و نبود ثروت‏های نفتی و پرهیز از واردات بی رویه و به ویژه در چارچوب اقتصادی و مقاومتی و با تدبیر و درایت، مجدداً از این امکانات بالقوه یعنی بازارهای محلی و بین راهی، حداکثر استفاده مطلوب را در جهت عرضه و معرفی محصولات کشاورزی به عمل آورد.

ایران  با 000/648/1 کیلومتر مربع مساحت، 1330شهر و 32000 روستا دارای 11 اقلیم متفاوت و مشخص کشاورزی می‏باشد. خوشبختانه امروزه تمامی شهرها و روستاها از طریق جاده‏ها به هم متصل بوده و با هم ارتباط دارند. طول جاده‏های برون شهری و فرعی بیش از 200000 (دویست هزار) کیلومتر (000/80 کیلومتر اصلی و  فرعی و 000/120 کیلومتر راه‏های روستایی) است. هزینه‏های بسیار هنگفتی برای احداث و نگهداری آنها شده و می‏شود. علاوه بر این، تعداد وسایط نقلیه شخصی و عمومی در کشور زیاد بوده و روز به روز هم بیشتر می‏شود. همچنین تعداد سفرها در ایام، فصول مناسبت‏های مختلف زیاد و بسیار قابل توجه می‏باشد.


همه چیز درباره ی جغرافیا کشاورزی ,کیلومتر ,استفاده ,بازارهای محلی ,حداکثر استفاده منبع

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

سفارش دیجیتال مارکتینگ هومان دانلود بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. parsacd دانلودستان دلتنگی هام مجله امیر متفاوت ترین وبلاگ معرفی کتاب گیوتک GioTec